Výstava Plakáty

PLAKÁTY — Pavel Kozubík

Výstava PLAKÁTY představuje výběr plakátů Pavla Kozubíka. Výstava je koncepčně rozdělena na dvě části – plakáty volné a sérii plakátů Recherche géométrique.

Jedná se o autorské plakáty, které reflektují dobu, nejsou tematicky propojené a každý má svůj podnět. Série Recherche géométrique představuje plakáty, jejichž podstatou je geometrie a fascinace tvarem. Podstatou jsou jednoduché tvary, které mezi sebou rozehrávají kompoziční hru.

Mezi volnými plakáty můžeme např. narazit na plakát Crystal, jež je celý složen z fontových glyfů představujících křišťálový lustr, plakát ÁNO – vzpomínka na legendární hostinec v Kuksu, také politický plakát Hrad až po op-artový plakát Práce, který vtipně upozorňuje na pracovní morálku. Každý plakát má svůj příběh, není však divákovi vnucován, právě naopak. Výstavu uvedl doc. Mgr.A. Pavel Noga, ArtD.

uprava_foto2uprava3uprava10uprava11disco_plakatBez názvu-2 plakat_kuze_91x61cm_1x.PDFplakat_crystalplakaty_pavel_kozubik_hradplakaty_pavel_kozubik_pivopajauprava4